+32 487 995 885 geert@beardandbones.com

Workshops

Handlettering?

Mooie handgeschreven woorden of zinnen, versierd met kleine illustraties, bloempjes, pijlen en wimpels,… Je hebt ze waarschijnlijk al zien verschijnen in de ontwerpen van Beard and Bones. Het vraagt wat oefening, maar met een paar eenvoudige tips & tricks leer je al snel de basis en word jij misschien straks ook een expert in handlettering!

De Workshop?

Lettering gaat in de eerste plaats om oefening. Eerst krijg je een korte presentatie over hoe je er aan moet beginnen aan de hand van verschillende mooie voorbeelden en een aantal persoonlijke ontwerpen. Daarna ga je zelf aan de slag, met blanco papier en potlood in de aanslag oefen je eerst de tips & tricks uit de presentatie om dan jouw eigen compositie te maken. Hierbij mag je gebruik maken van de boeken op tafel en de illustraties van Beard and Bones.

Let wel op: handlettering is niet hetzelfde als kalligrafie. In tegenstelling tot kalligrafie, waar letters geschreven worden, gaat het bij handlettering om telkens opnieuw tekenen van woorden en letters.

Voor wie?

De workshops zijn geschikt voor iedereen die houdt van mooie letters. Je gaat naar huis boordevol inspiratie, met een mooi resultaat en tips & tricks om zelf aan de slag te gaan op wenskaarten, wallpapers, etalages, posters,… Het is een interesante cursus voor al wie graag zijn eigen creatieviteit wil loslaten op woorden en teksten.

Deze workshop kan ook op aanvraag op verplaatsing gegeven worden (vanaf 6 personen). De workshop kan ook aangepast worden voor grote groepen, teambuilding activiteiten, evenementen,… Stuur gerust een mailtje voor meer info en prijzen (voor workshops vanaf februari 2017).

Op het programma:

  • Introductie handlettering
  • Uitleg materiaal
  • Uitgebreide kennismaking met verschillende stijlen
  • Uitleg over stijlen combineren
  • Toepassing tekstblokken, bladspiegel,…
  • Uitwerking eigen quote of woord

Volgende Workshops?

[recent_products per_page="12" orderby="menu_order" columns="0" category="handlettering-workshop"]

Blijf je graag op de hoogte van extra workshops handlettering en nieuwe data in het voorjaar van 2017? Schrijf je dan hier in op de mailinglist.

Door in te schrijven voor de workshop ga je akkoord met de voorwaarden:
Omdat er per workshop een beperkt aantal deelnemers is en ik soms mensen moet teleurstellen, is het belangrijk dat je zeker aanwezig bent als je je hebt ingeschreven. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je door omstandigheden je inschrijving moet annuleren. Afhankelijk van het tijdstip van de annulatie, wordt een percentage van het inschrijvingsgeld al dan niet terugbetaald. Cancel je meer dan 14 dagen voor aanvang van de workshop, zal 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald worden. Cancel je minder dan 14 dagen voor aanvang van de workshop, krijg je slechts 25% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. Cancel je binnen 48 uur voor de start van de workshop, dan kan het inschrijvingsgeld helaas niet terug betaald worden. Vind je zelf last-minute toch nog iemand die jouw plaats kan innemen, dan krijg je je inschrijvingsgeld voor 100% terugbetaald.

For updates and branding advice

Thank you for taking interest in Beard and Bones. At this time we are working on a new website. While waiting let us ease your pain with a subscription form to our brand new newsletter. Two times a month we will give you an update on what has happened in our office and in the world of design and lettering.

Feel free to join. Welcome to our bad bad bearded pack!

It’s only a matter of time until you get stuffed with free goodies, essential for a good workflow, and interesting blog-posts on how you can make your business better.